otrdiena, 2015. gada 28. aprīlis

Spirdzinošas un krāsainas sulu un salātu receptes

Sāra Lūisa "Sulu bārs'' un ''Salātu bārs''


       Ar šīm divām grāmatām pietiek, lai sastādītu ēdienkarti katrai vasaras dienai - 85 veselīgi dzērieni un 80 svaigi un dabīgi salāti. Savu ideālo salātu recepti grāmatā atradīs gan veģetārietis, gan gaļēdājs, savukārt tie, kuri plāno, ka tieši šī vasara varētu būt sākums sulu kūrēm un svaigēšanai - rekomendēju grāmatu ''Sulu bārs'', jo pirmais, kas mani uzrunāja - dzīvīgās, krāsainās un košās fotogrāfijas un pārskatāmais katra dzēriena sastāvs. 

      Jebko no tā var iegādāties LV un lielākā daļa jau pavisam drīz būs nopērkama tirdziņos un izaudzējama pašmāju dārzos - citrusaugļi un no citām valstīm ievestie augļi un dārzeņi dzērienu receptēs mijās ar Latvijā iemīļotām ogām un zaļumiem. Pie katras receptes ir skaidrojums par sastāvu - vai receptē esošie dārzeņi/augļi/zaļumi dos enerģiju vai tieši pretēji - nomierinās, ir padomi kā izspiest sulu no selerijām, zaļajām lapām, brokoļiem, garšaugiem. Katras receptes nosaukums liek pasmaidīt - Zaļais milzis, Krampīgās kazenes, Sarkanais signāls, Spirgts kā gurķītis utt. Grāmata varētu patikt arī bērniem, kuri palūgs, lai mamma uztaisa ''to superīgo oranžo dzērienu'' - veselīgus burkānus ar persikiem, saldo kartupeli, garšvielām, ingveru un ledu. Bērns būs sajūsmā un mamma priecīga, jo rīta miegainums pirms skolas būs kā ar rokas mājienu pazudis un bērniem rīta vitamīnu deva garantēta. 



   ''Salātu bārs'' sastāv no 5 nodaļām - katrs var izvēlēties sev tīkamāko un esošajā situācijā nepieciešamāko recepti - enerģijai, slaidumam, attīrīšanai, veselībai vai svaigumam. Līdzīgi kā sulu grāmatā, arī šeit pie katras receptes ir padomi ar kādu mērcīti katrus salātus vislabāk baudīt, kādas ir sastāvdaļu labās īpašības, kādi vitamīni un citi apslēpti labumi slēpjas tajos. Krāšņas fotogrāfijas un receptes, kuras atmodinās pat tradicionāla kartupeļu un karbonādes ēdāja garšas kārpiņas un neatstās vienaldzīgu nevienu, kuram ir svarīga veselība, vēlme labi un sātīgi paēst un gūt baudījumu ar acīm no ēdiena izskata.

   Abas grāmatas noteikti šovasar ieņems svarīgu vietu manā virtuvē un ģimenes ēdienkartes veidošanā.

    Izdevniecība: Jāņa Rozes apgāds







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru