sestdiena, 2015. gada 31. janvāris

Grāmatas apskats. Ceļvedis. "Maroka"




Īsi pirms mēs ar meitu devāmies uz Maroku, tiku pie kādas lieliskas izdevniecības ‘’Zvaigzne ABC’’ grāmatas, proti, Ceļvedis - "Maroka’’. 

Pirmo reizi man ir grāmata par Maroku latviešu valodā un pirmo reizi tā ir bilžu grāmata, drukāta uz kvalitatīva un bieza papīra, ar krāsainām fotogrāfijām, kartēm un ilustrācijām. 

Bieza, gandrīz 400lpp smaga, bet tai pat laikā ērti ievietojama mugursomā. Grāmata, kuru paņemot rokās un atšķirot, ir sajūta, ka ausīs sāk skanēt Marokas hipnotiskās mūzikas ritmi un ir izdevies ieelpot Marokas saldmi. 

Šajā braucienā šī bija vienīgā grāmata, ko ņēmām līdzi. Lai gan par Maroku ļoti daudz zinu, ar prieku un interesi ik mīļu brīdi pāršķirstīju grāmatu un vienmēr atradu ko noderīgu. Sākot ar Marokas vēsturi, vietējās virtuves aprakstiem, restorānu un apmešanās vietu sarakstu un beidzot ar praktisku informāciju par naudu, viesmīlību, transportu un pārvietošanās iespējām. 

Grāmatā ļoti patīk ilustrācijas ar medresu (Korāna skolu), mošeju un kasbahu (cietokšņu) detalizētiem plānojumiem. Ļoti daudzās medresēs un mošejās tūristi un citi konfesiju pārstāvji iekšā netiek, tad nu, ir interesanti tās izpētīt kaut uz papīra. 

Grāmata ir aizraujoša, jo pilnīgi atbilst aizmugurējā vāka uzrakstam – “Šajā ceļvedī redzams tas, par ko citos tikai stāstīts’’. 

Meita (8. gadi) grāmatu ik pa laikam pāršķirstīja un visu ceļojuma laiku, redzēju viņu lasām un pētām informāciju par vietu uz kuru dodamies. Teksts bez tik daudz krāšņām bildēm noteikti nebūtu tik atmiņā paliekošs.

Šī grāmata man stāv goda vietā – blakus pārējām Marokas grāmatām, lepni piesūkusies ar Marokas smaržu. 

Izdevniecība ZVAIGZNE ABC

Par mūsu braucienu var izlasīt pirmo daļu TE un otro daļu ŠEIT

1 komentārs:

  1. Arī mums, janvārī, dodotos uz Maroku līdzi bija šī grāmata. :) Noderēja, bet netika cilāta tik bieži kā bija plānots.

    AtbildētDzēst