trešdiena, 2011. gada 23. marts

Saulainie ķirbju "ķeksiņi"

Pirms 2 mēnešiem sapratu, ka man ir aizķērušies divi ķirbji, kurus pa fikso bija jāizmanto. Sacepām mafinus jeb keksiņus... jeb, kā mana meita tos nosauca - Ķeksiņi:) 


Tātad recepte:
Sanāk 12 - 16 keksiņi, cepti silkona veidnē.

250g Philadelphia mīkstais siers
3 olas
2,5 krūzes cukura
2,5 krūzes miltu
3 ēd.kar. sviests
1-2 tk. kanēlis
1/2 tk. sāls
2 tk. cepamā pulvera
1,5 krūze ķirbja biezeņa
1/3 krūzes vīnogu kauliņu eļlas (vai citas ar neitrālu garšu)
1/2 tk. vaniņļs ekstrakta

1. Samaisīt atsevišķā traukā Philadelphia sieru ar  1 olu, 3 ēd.k. cukura, izkausētu sviestu, 1/2 tk. kanēli
2. Citā traukā saber kopā atlikušo cukuru, miltus, sāli, cepamo pūderi un atlikušo kanēli. Visu kārtīgi un vienmērīgi izmaisa.
3. Trešajā traukā ar mikseri sakuļ atlikušās olas ar ķirbu biezeni (ķirbju biezeni es gatavoju šādi - sagriežu ķirbi, iztīru sēklas, nomizoju mizu un griežu pašu ķirbi plānās šķēlītēs, kārtoju cepamā traukā, mazliet pārleju ar eļļu un lieku uz stundu cepeškrāsnī pie ne visai liela karstuma sautēties. Ik pa laikam apmaisu un, kad jūtu, ka ir mīksts, ņemu laukā no cepeškrāsns, pagaidu, lai mazliet atdziest un sablenderēju putrā. Šādu ķirbi, ja nav paredzēts visu notiesāt uzreiz, var likt trauciņos un uzglabāt saldētavā), eļļu un vaniļas ekstraktu

Traukā, kurā ir miltu masa, vidū izveido iedobīti un pamazām maisot, lej tajā iekšā ķirbju masu. Lai keksiņi būtu pufīgi, maisu visu ar roku, mikseri neizmantoju. Maisu tikai tik ilgi kamēr redzu, ka visi milti ķirbju masā iemaisījušies.

Tad ņemam kēksiņu formītes (es izmantoju silikona, bet, ja lietojat parastās cepamformītes vai formīšu plāti, iesmērējam katru trauciņu ar sviestu vai liekam speciālos papīra tauciņus katrā formītē) un pusi formītes piepildam ar dzeltenīgo ķirbju/miltu masu. Tam pa virsu iepildam 2 tk siera krēma masas un nosedzam to visu atkal ar ķirbju masu.

Kā pildījumu var izmantot jebko - riekstus, ķirsi, ābola gabaliņus. Mums ar meitu rieksti ne visai patīk, tāpēc tos nelikām.

Kad trauciņi piepildīti, liekam visu iekšā jau iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepam apmēram 20 minūtes 180 grādos. Kad paliek skaisti zeltaini, zinām, ka ir gatavs. Kad izņemam pannu no krāsns, ļaujam keksiņiem atdzist un "atlekt" no formītēm. 

WOILĀ!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru