Ķirbju zupa ir laikam mana un manas meitas mīļākā zupa, jo abas ēdam, acis aizspiedušas un smaidīdamas:)
Sastāvdaļas:
ķirbis
kāds kartupelis
kāds burkāns
sīpols, ķiploks
1 kubicītis dārzeņu buljona
garneles
grauzdiņi
Ķirbi izķidājam, nomizojam un liekam lielā katlā, mazā ūdens daudzumā, lai sutinās. Piemetam kubiciņu dārzeņa buljona. Pēc minūtēm desmit/piecpadsmit pievienoju sagrieztus kartupeļus (uz pusi liela ķirbja, liku 4 vidējus kartupeļus) un sagrieztus 2 gab burkānus + uz pannas mazliet apceptus, smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku. Un lai tas viss tagad sutinās kādas 45 min. Minūtes 10 pirms gatavībai, piemetu 2 lauru lapas, sāli, pipariņus, biš maltu ingveru. Bet visu pēc garšas. Kad jūtu, ka viss mīksts, ņemu blenderi un visu sablenderēju putrā (lauru lapas izņemu ārā, protam). Un tad sāku garšot - ka kāda garšviela par maz, lieku klāt:)
WOILĀ - pasniedzam ar garnelēm, grauziņiem un krējumiņu:)
Mmm, šī pēdējā bilde ir apetīti rosinoša :) un vēl tas māla podiņš un ķirbīši; pati zupa, protams, arī iemēģināta.
AtbildētDzēstķirbis nav mans mīļākais ēdiens, bet tā recepte un bildes izskatās tik garšīgi, ka šķiet, ka es izmēģināšu :)
AtbildētDzēst