ceturtdiena, 2010. gada 2. septembris

Cepts trusis

Vispār es ar gaļas ēšanu galīgi neaizraujos un apmēram gadu neēdu nemaz, bet tad kaut kā te mamma sacienāja, te pikniks ar gaļas ēšanu, te vēl kas un pa kumosiņam nogaršoju. Nogaršoju tikai tad, ja kāds sacienā:) 

Šoreiz ar truša gaļu sacienāja Ekoferma un nācās ēst, īpaši jau tāpēc, ka nekad mūžā truša gaļu neesmu ēdusi. 

Tad nu tapa truša cepetis ar maziem karfelīšiem un gaileņu mērci. Mamma mani sabiedēja, ka trusis ir sauss un sīksts, ka nekas man tur nesanāks:) Sanāca! Un TIK GARDS sanāca, ka mazā meita pat pirkstiņus aplaizīja, kad no truša stilba tikai kauls pāri bija palicis:) 

Recepte:
Uz nakti atstāju gaļu ievilkties, aplietu ar krējuma, sinepju, ķipjoku un dažādu garšvielu mērci. Nākamajā dienā cepu krāsnī, tajā pašā mērcē 1,5h. Ik pa 15 min aplaistīju gaļu ar marinādi, kurā tā sautējās:) Viss:) Vooolā!!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru