svētdiena, 2013. gada 13. oktobris

Ar mīļumu. Saimes mūzika un kopbūšanas


Ar mīļumu. Saimes mūzika un kopbūšanas

Kad pirmo reizi paņēmu rokās grāmatu un to pāršķirstīju, nodomāju - nu jā, noteikti kārtējās muļķības par to kā standarta ģimenē (2 vecāki, 2 bērni) vecākiem izklaidēt savas atvases. Sāku lasīt, iedziļinājos, atklāju, ka, lai darītu muļķības, nav nepieciešami nekādi standarti un tās var darīt gan kolektīvi ar kaimiņiem, gan ģimeniski, gan vienatnē. 

Grāmata "Ar mīļumu" katram pieaugušajam atgādina, cik  ļoti viegli atkal kļūt par mazu bērnu. 


Lielāku vai mazāku muļķību darīšana - mums pieaugušajiem tas brīžam neko nenozīmē, bet bērniem paliek atmiņā uz visu mūžu. Bērnībā iztēle darbojas lieliski, bet mums nepieciešama ieslēgšanas poga, lai to iedarbinātu. Ņemam rokās šo grāmatu, sākam lasīt un gaidam - poga ieslēgsies! Tāds sīkums kā kopīga sēdēšana tukšā vannā un ar ūdeni piepildīta balona palaišana pa apli, fotosesiju vakara uzrīkošana ar speciāli šim pasākumam pagādātām tapetēm fonam, vai pikniks Latvijas otrā malā un izbrauciens līdz šai vietai ar vilcienu - tas viss satuvina, tās ir kopīgas atmiņas par kopbūšanu, tās ir sajūtas, kad šķiet, ka dvēsele smejas un eņģeļi skaļi gavilē, applaudējot. 


Kad es biju pavisam maziņa, atceros, ka mana mamma brokastis mēdza gatavot ar izdomu - tomātu mušmirītes, vārītu olu bizbizmārītes, dažāda izskata zvēriņi uz maizītēm, atceros to, cik brīnumainas miniatūra plastilīna princesītes mamma gatavoja - čirkaniem matiņiem, krāšņām kleitām. Es tās pēctam nolakoju ar caurspīdīgo nagu laku spīdīgas un dikti priecājos, ka man ir lellītes kā nevienam. Mamma to ir jau aizmirsusi, bet man atmiņā joprojām glabājas. 


Mēs ar meitu arī mīlam darīt kopbūšanas muļķības un grāmata tikai atgādināja to, ka ir tik būtiski "izmest televizoru pa logu" (autoru ieteikums) un pašam mazliet pārvērsties par bērnu, lai spētu saskatīt to, kas mūsu bērniem šķiet svarīgs. 


Patika grāmatas autoru aizraujošā valoda, ļoti feinas un viegli izpildāmas kopbūšanas idejas. Grāmatas beigās disks ar super skanīgām dziesmām, to vārdi atrodami grāmatā. Mana meita klausījās un dziedāja līdzi. 

Grāmata varētu būt lieliska dāvana kādai tuvai ģimenei uz 1. Adventi - laiku, kad iededzam svecīti un nākamās četras nedēļas ir emocionāli mierīgs laiks. Laiks, kad prasās dzert siltu tēju, ēst mandarīnus un ļauties kopbūšanai un mazām vai lielām muļķībām!

Izdevniecība: Jāņa Rozes apgāds
Par autoriem un grāmatu:  http://kvecvagars.wix.com/armilumu

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru