otrdiena, 2013. gada 2. jūlijs

Pols Makenna "Maini savu dzīvi 7 dienās"


Ļoti interesanta grāmata, kuru noteikti pārlasīšu savā meditatīvajā atvaļinājumā, cenšoties vairāk iedziļināties autora uzdevumos un padomos. Grāmata paredzēta 7 dienām. Dienām, kuras spēs mainīt ikkatra dzīvi, ja vien mazliet iespringsi un pēc labākās sirdsapziņas pildīsi visas autora septiņas koučinga sesijas. Daudz sīku padomu, daudz pieredzējušu gudrību un brīnisķīga optimisma. Autors cenšās lasītāju pieradināt pie tā, ka laime ir nav abstrakts jēdziens, ka veiksme nav tikai vārds, ka enerģija un dzīvesprieks ir iegūstami jau brīdī, kad sāc par tiem domāt un iztēloties. Pols iemāca valdīt pār emocijām un prātu, iemāca tev nieka septiņu dienu laikā kļūt par tādu cilvēku, kāds vienmēr esi vēlējies kļūt, bet tādu vai citu iemeslu dēļ neesi to pratis.

Grāmatai klāt nāk hipnozes CD latviešu valodā! Varu teikt, ka es gandrīz iemīlējos diska ierunātāja balsī - tik maiga, lēna, nomierinoša, bet tai pat laikā spēcīga un iedrošinoša. Autors min, ka disku ar hipnozi nedrīkst klausīties, ja esi pie auto stūres. Pilnībā piekrītu, jo, klausoties, jāaizver acis un pilnībā jāatslābinās. Pirmajās trīs klausīšanās reizēs es aizmigu un pamodos, kad disks "gāja uz riņķi" kādu piekto reizi. Pēctam es saņēmos un pacentos to noklausīties nevis vakarā, kad esmu nogurusi, bet pa dienu. Un izdevās. Fenomenāli un fantastiski! Tieši tas, kas man bija nepieciešams. Bet diskam ir viens mīnuss - legālā ceļā nevar pārkopēt ne uz datoru, ne uz kādu citu, klausīšanai parocīgāku ierīci. Žēl.
Par grāmatu, jau minēju, ka noteikti savā atvaļinājumā vēlreiz pārlasīšu. Autors Pols Makenna, Ph, D., veicis pētījumus par veiksmīgiem cilvēkiem visā pasaulē, viņš ir mainījis savu un vairāk nekā miljons citu cilvēku dzīves divdesmit valstīs.

Pāris citāti motivācijai izlasīt šo grāmatu arī TEV:

"(..) ja tu turpināsi darīt to, ko esi darījis vienmēr, tu tikai dabūsi vairāk tā paša, kas tev jau ir."
"(..) brīdī, kad cilvēks ar pārliecību kaut ko apņemas, procesā iesaistās arī liktenis."
"Ja tavi iekšējie tēli būtu tik pat reālistiski kā tas, ko redzi reālajā pasaulē, tu nespētu noteikt atšķirību."
"Kad tu iemācies nomainīt prātā attēlus un skaņas, tu arī sāc apzināti kontrolēt savu dzīvi."
"Tev ir izvēle. Tu kontrolē savu dzīvi."
"Pārtrauc lasīt un paraugies apkārt. Gandrīz viss, ko tu redzi, sākotnēji ir radies kāda galvā. Lai uzlabotu savu dzīvi, sevi vai pasauli, tev vispirms jāatļauj sev sapņot."
"Kad tev rodas vēlēšanās darīt to, ko nekad agrāk neesi darījis, viss kļūst iespējams."

Izdevniecība: ZvaigzneABC

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru