Spānija ir slavena ar daudz ko, un, tieši tāpat kā Francija un Itālija,
arī šī valsts var lepoties ar daudziem dažādiem izciliem pārtikas
produktiem, kas, protams, nav tikai pēdējo gadu mode, bet gan
gadsimtiem izlolota nepieciešamība pēc veidiem, kā uzglabāt pienu, gaļu,
augļus un dārzeņus.
Spānija mums asociējas ar daudz ko, bet nez kāpēc ne tik daudz ar sieru. Patiesībā Spānijā var saskaitīt vairāk nekā 600 siera veidu, un 81 no tiem kontrolē Nacionālā kvalitātes kontroles sistēma, kas nosaka, kur jāgatavo konkrētais siers, kāds piens jāizmanto, kā siers jāpagatavo un kādos izmēros tam jābūt. 23 siera veidiem ir ģeogrāfisks nosaukums, kas palīdz atpazīst un saprast to unikalitāti.
Spānijas sierus var iedalīt trīs grupās: cietie, svaigie un zilie sieri.
Spānija mums asociējas ar daudz ko, bet nez kāpēc ne tik daudz ar sieru. Patiesībā Spānijā var saskaitīt vairāk nekā 600 siera veidu, un 81 no tiem kontrolē Nacionālā kvalitātes kontroles sistēma, kas nosaka, kur jāgatavo konkrētais siers, kāds piens jāizmanto, kā siers jāpagatavo un kādos izmēros tam jābūt. 23 siera veidiem ir ģeogrāfisks nosaukums, kas palīdz atpazīst un saprast to unikalitāti.
Spānijas sierus var iedalīt trīs grupās: cietie, svaigie un zilie sieri.
Visu rakstu vari izlasīt www.cetrassezona.lv
Teksts: Laura Krampe
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru