pirmdiena, 2012. gada 16. jūlijs

Spānijas sieri



Spānija ir slavena ar daudz ko, un, tieši tāpat kā Francija un Itālija, arī šī valsts var lepoties ar daudziem dažādiem izciliem pārtikas produktiem, kas, protams, nav tikai pēdējo gadu mode, bet gan gadsimtiem izlolota nepieciešamība pēc veidiem, kā uzglabāt pienu, gaļu, augļus un dārzeņus.

Spānija mums asociējas ar daudz ko, bet nez kāpēc ne tik daudz ar sieru. Patiesībā Spānijā var saskaitīt vairāk nekā 600 siera veidu, un 81 no tiem kontrolē Nacionālā kvalitātes kontroles sistēma, kas nosaka, kur jāgatavo konkrētais siers, kāds piens jāizmanto, kā siers jāpagatavo un kādos izmēros tam jābūt. 23 siera veidiem ir ģeogrāfisks nosaukums, kas palīdz atpazīst un saprast to unikalitāti.

Spānijas sierus var iedalīt trīs grupās: cietie, svaigie un zilie sieri.

Visu rakstu vari izlasīt www.cetrassezona.lv
Teksts: Laura Krampe

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru