ceturtdiena, 2010. gada 26. augusts

Jaunas grāmatas

Mani nevar laist grāmatu veikalā. Jau atkal par to pārliecinājos. :) Pat vēl trakāk - es nedrīkstu lasīt forumos info par foršām grāmatām:) 

Sakarā ar neuzmanīgu rīcību šorīt un iemaldīšanos grāmatu tārpu forumā, tiku pie divām jaunām grāmatām (tie, kuri nemīl lasīt, nespēs saprast to sajūtu, kad turi rokās grāmatu un priecājies kā mazs bērns par dāvanu....rūceņas trīc un smaids pa visu ģīmi :D)
Par "Būdu" (citēju grāmatas anotāciju):"
Grāmata "Būda" maina. Tā dziedina sirdi un māca izaudzēt dzīvības koku savas sirds dārzā. Gaidiet un ceriet uz apvērsumu – mīlestības un labestības apvērsumu. Tas nebūs apvērsums, kas kaut ko gāztu, bet, ja tomēr gāzīs, tad tas notiks veidos, kādus mēs iepriekš nekad nespētu iedomāties. Tie būs mierīgi, ikdienišķi spēki, spēja mirt, kalpot, mīlēt un smieties, just un paust vienkāršu maigumu un neredzamu labestību, jo, "ja kaut kam ir nozīme, tad visam ir nozīme".
Brīvdienu laikā tiek nolaupīta Makenzija Alena Filipa jaunākā meita Misija. Pēc četriem gadiem Makenzijs joprojām nav samierinājies ar traģisko notikumu. Kādu dienu viņš saņem mīklainu zīmīti, kuru it kā ir rakstījis pats Dievs... Turpmākie notikumi maina Makenzija dzīvi uz visiem laikiem."

Par "Ēd, lūdzies, mīli" (citēju anotāciju):"
Ēd, lūdzies, mīli" ir skaists un filozofisks stāsts par dzīvi, mīlestību un cilvēka alkām pēc laimes. Ir nakts, un Elizabete šņukst vannasistabā uz grīdas. Viņai ir trīsdesmit viens gads, māja un vīrs, un viņi mēģina ieņemt bērnu, bet... neko no tā visa Elizabete negrib. Viņa saprot, ka ir pienācis laiks pilnībā mainīt savu dzīvi, lai atrastu trīs lietas, kuras pietrūkst visvairāk: prieku, garīgumu un dvēseles līdzsvaru. Elizabete dodas uz Romu un iemācās itāliešu valodu, viņa ceļo uz Indiju un Indonēziju un pamazām kļūst laimīga... Romāns "Ēd, lūdzies, mīli" ir autobiogrāfisks darbs, kurā Elizabete Gilberta apraksta savu ceļojumu uz Itāliju, Indiju un Indonēziju – uz vietām, kurās centās atrast dvēseles mieru un harmoniju. Autore šajā dziļi personīgajā stāstījumā atklāj, kā beidzot uzdrošinājusies uzdot sev jautājumus: "Ko es vēlos no dzīves un kas mani attur no šo vēlmju piepildījuma?"

Arī Sofija tika pie literatūras:) Pat man iepatikās foršā grāmatiņa, kurai vesela čupa ar skaņām iespējama:)

Nu ir atkal dilemmmmmmmmmma - kuru no abām sākt lasīt pirmo?:)..........

3 komentāri:

  1. savādi, šovasar man bija tieši tāda pati grāmatu iepirkšanas kombinācija- Būda un Ēd, lūdzies, mīli... abas grāmatas garšīgas... nezinu, vai iesāki jau lasīt, bet ieteiktu sākt ar Būdu :)

    AtbildētDzēst
  2. Es vēl nespēju saņemties, bet man arī Būda kā pirmā izlikta:)

    Gaidu iedvesmu lasīšanai. Pagaidām abas apbrīnoju uz plaukta un valdos no kārdinājuma:)

    AtbildētDzēst
  3. pataupi Ēd, lūdzies, mīli vēsajiem septembra vakariem... grāmata sildīs dvēseli :)

    AtbildētDzēst