pirmdiena, 2013. gada 5. augusts

Leonardo Da Vinči "Izgudrojumi"!

Leonardo Da Vinči "Izgudrojumi" - grāmata ar stāvbilžu modeļiem! 

Jāņa Rozes apgāds laidis klajā grāmatu, kuras moto: "Izgudrotāji" – neplātieties ar savām zināšanām par pasauli, lepojieties vien ar lietām, ko paši esat radījuši!"


Fantastisks grāmatas dizains, ar vēsturisku un senlaicīgu piešprici, vēl vairāk radot sajūtu, ka šķirstu paša lielmeistara Leonardo Da Vinči personīgās piezīmes. Grāmatā izmantotie stāvbilžu modeļi ir neparasti un sarežģīti. Tai pat laikā, savā sarežģītībā, vienkārši un interesanti pat bērnam.

Kad atvedu šo grāmatu mājās, abas ar meitu stundu sēdējām un to pētījām. Lielas un mazas detaļas, noslēpumaini atvērumi un spraudziņas, tikai trešajā šķirstīšanas reizē pamanāmas sīklietiņas grāmatas slēptuvītēs. Kad beidzot viss bija izpētīts, sākām lasīt. Lasīju skaļi priekšā, lai meitai lielāka skaidrība, kas ir kas. Pēctam pati varēs pārlasīt, jau saprotot jēgu. Lasot, pati nojautu, ka man ir niecīgas zināšanas par šo ģeniālo mākslinieku, izgudrotāju un arhitektu. Grāmata piespieda mani mazliet parakties pa internetu un palasīt Leonardo Da Vinči biogrāfiju, lai saprastu, kādos apstākļos viņa izgudrojumi tapuši, kad tie ir tapuši, kad pirmo reizi izmēģināti. 

Grāmata mudina iedziļināties un izprast, meklēt atbildes dziļākā līmenī, tai pat laikā ļauj ienirt sevī kā sirreālā notikumā iz pagātnes, gadsimtā, kad lidmašīnas vēl neeksistēja, kad gudrie prāti lika kopā visas savas zināšanas un eksperimentēja, lai saprastu cilvēka anatomiju, kad tapa brīnišķīgās da Vinči projektētās celtnes.... 

Grāmata ir lieliska dāvana zinātkāram bērnam, pusaudzim, kas jāmotivē mācīties un pieaugušajam, kuram patīk oriģinālas dāvanas.

Izdotais metiens esot vien 1000 eksemplāri un paredzēts lasītājiem, sākot no 8 gadu vecuma un, neskatoties uz to, ka stāvbildes ir samērā izturīgas, pret tām jāizturas ar cieņu un rūpību. 

Citāti:

"Ūdens ir otrais visaktīvakais dabas spēks pēc gaisa. Tas vienmēr kustas un nekad neaprimst, ja vien nepārvēršās duļķēs vai nesasalst ledū."
"Domāju, ka celtne jāveido, ņemot par paraugu cilvēka ķermeņa proporcijas un simetriju."

Lieliski!

Izdevniecība: Jāņa Rozes apgāds
Fotogrāfijas: Publicitātes foto (Jāņa Rozes apgāds)

  


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru