otrdiena, 2012. gada 25. septembris

Perfektie ķirbju "ķeksiņi"




Mūsmājās ķirbi dievina un pirmais, ko vienmēr rudenī no ķirbja gatavojam - "ķeksiņi". Tā tos meita nodevēja. :) Pirms diviem gadiem šādus uztaisīju pirmo reizi un pa lielām bumbām, recepte tā pati, kuru tepat blogā arī atrast var, bet tākā zinu, ka nevienam netīk rakāties un meklēt to, kas izveikts pirms gadiem, ierakstu pa jaunam, pietam, ar maziem uzlabojumiem:)

18 keksiņiem nepieciešams:

2 olas
1 krūze cukura
1 krūze ar kaudzi miltu
1 krūze sablenderēta ķirbja
1/4 krūzes augu eļļas
1 ēdamkarote  malts kanēlis
tuč tuč sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
tuč vaniļas ekstrakts
1/3 tējkarotes kurkuma (krāsai)
Pēc vēlēšanās - saspaidīti rieksti, rozīnes vai žāvētie augļi vai arī šokolāde pildījumā

Miltus, cukuru un kanēli saber kopā un kārtīgi izmaisa. Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek katlā pavārīties minūtes 10 minimālā ūdens daudzumā (tik tā, skatam, lai nedeg klāt), ik pa laikam apmaisa, beigās pieber kurkumu un sablenderē, līdz iegūst pļuriņu.


Olas sakuļ, pielej eļļu, izmaisa. Pievieno ķirbja pļuriņu, atkal izmaisa.


Miltu masā veido iedobi un tajā ielej ķirbju/olu masu. Visu izmaisa. BET!!!!!! Tikai tik ilgi, līdz milti iemaisīti masā. Ilgāk nemaisa!!!!!!!!!!! Citādi keksiņi nebūs gaisīgi:)


Formītēs mīklu pilda ne līdz pašai augšai, jo keksiņi uzpūtīsies. Cep 190 grādos apmēram 10- 15min, kamēr paliek zeltaini.


Un tad gaida, kad atdzisīs:)
Jo auksti tie ir gardāki :)

Ņammm:)


p.s. Izgājušogad es pildījumā liku krēmsieru, kas sakults ar 1 olu, 3 ēd.k cukura, riekstiem, sviestu un kanēli:) 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru