piektdiena, 2011. gada 23. septembris

Fotosesija ar draudzenēm? Idejas, lai sagatavotos!

Reizi gadā, kad rudeni rotā krāšņas lapas un gaisā virmo ābolu un cidoniju smarža, pie manis studijā ierodas bariņš meiteņu, lai satiktos, papļāpātu, iedzertu šampi un galvenais - lai vairāku stundu laikā safočētos:) Šīs meitenes esmu iepazinusi internetā un pāris man ir kļuvušas īpaši mīļas un tuvas:)

Katru gadu mums pievienojas jauni personāži un daudzi "vecajie" aiziet savā dzīvē, forumu pamet, bet, neskatoties uz to, rudens fototuss ir iespēja atkal satikties. :) 

Tad nu šoreiz, kad atkal plānojam tikšanos un "jauniņajām", kuras nekad šādā pasākumā nav piedalījušās, kuras atkal un atkal jautā - "ko man ņemt līdzi, ko darīt, kā gatavoties?", piedāvāju Ingas izveidotu plānu kā sagatavoties fotosesijai! Ingai ir pieredze:) :) Varbūt pāris idejas noder ne tikai fotopasākuma meitenēm, bet arī pārējiem - tiem, kuri vēlas fočēties un nevar saņemties:) Galvenais ko es vēlos piebilst: nebaidies, Tu esi unikāla! Smaidi, esi atvērta un mēs kopā notversim mirkli bildē, kad smaida arī Tava dvēsele:) 

Foto: www.flickr.com


Tātad:
Autore:Inga, www.bonbonga.lv

Fotosesijas tusiņš – lai labi izdotos!

Gatavošanās

  1. Mierīgi apsēdies un izdomā, ko Tu gribi pati – kādas bildes: stils, stāsts, krāsas, cik plikas vai tieši otrādi, kāds apgaismojums, vairāk portreta bildes vai nē.
  2. Pasērfo pa interneta vidi un paskaties iedvesmai dažādas fotosesiju bildes: stila, modes, kas nu Tevi interesē. Saglabā interesantākās datorā un izpēti sīkāk.
  3. Ja Tev trūkst idejas, jautā citām meitenēm – varbūt kādai būs Tev piemērota, pieņemama.
  4. Ja Tev tā ir 1. reize, drosmes nav tik daudz, izdomā rūpīgi vienu divus vienkāršu stilus, bet ļoti labi pārdomā.
  5. Pastudē brīvi dažādas pozas pie spoguļa, uz grīdas, pie sienas, krēsla utt.
  6. Noteikti piedomā par kosmētiku: krāsām, stilu, noturību – kas ir ļoti būtisks aspekts. Ja vari atļauties – aizej pie grima meistara īsi pirms fotosesijas.
  7. Pārdomā arī matu sakārtojumu – vai to mainīsi pasākumā laikā, cik daudz laika un prasmes vajadzēs to sakārtot.
  8. Ja bildēsies vairākas reizes un ar dažādiem „stāstiem”, noteikti iestudē gan pozas, gan pārliecinies, ka spēsi pati vai ar kādas meitenes palīdzību pārģērbties, uzkrāsoties pa jaunam.
  9. Sameklē un saliec nepieciešamās drēbes un aksesuārus, kosmētiku, lai nekas netrūktu un nebūtu bildēšanās steigā sajukums.
  10. Uzjautā meitenēm, vai kādai kas netrūkst viņas idejai – varbūt vari aizlienēt tusiņa laikā.
  11. Interesanti apģērbi un priekšmeti nenāks par sliktu. Bet ar līdzi ņemamā daudzumu nevajadzētu pārspīlēt, ņemot līdzi 5 koferus ar drēbēm un kosmētiku. Lielajā barā un steigā vari vēl ko pazaudēt, bet pirms bildēšanās – neatrast sev vajadzīgo.
  12. Laicīgi ieplāno sevi uztjūnēt – frizieri, manikīru, kosmetologu vai vienkārši laiku, lai mājās sevi savestu kārtībā. Bildes būs skaistākas, ja pati jutīsies brīvi, viegli ar tikai mazliet tīkamu satraukumu.
  13. Neuzsāc diētu, nekrāso mājas apstākļos matus, neepilē kājas dienu pirms fotosesijas.
  14. Ja fotosesijas iekrīt PMS laikā, atturies pirms tam dažas dienas no saldumiem un sāls. Izvairīsies no puNpām un šķidruma aiztures organismā.
  15. Izgulies!

Studijā

  1. Nebaidies. Ja vajag – paķer līdzi šampi vai vīnu drosmei.
  2. Ierodies laikā, ja vien neesi konkrēti pateikusi, ka kavēsies.
  3. Pacietīgi gaidi savu kārtu.
  4. Kad pienākusi Tava kārta, netērē laiku, izprašņājot fotogrāfu – ko un kā Tev labāk darīt, stāvēt, smaidīt, pietupties, vārtīties. Dari to, ko vēlies un esi izmēģinājusi jau mājās. Ja vajadzēs, fotogrāfs piekoriģēs.
  5. Neprasi fotogrāfam – ko Tev vilk, ko krāsot, kā izskatīties – nav iespējams padsmit meitenēm – katrai izdomāt idejas bildēm.
  6. Nedomā, ko par Tevi domā no malas – vai Tev tur puNpa, vai kā Tu gories. Nevienu tas pa lielam neinteresē. Tikai Tevi!
  7. Respektē sevi un pārējās meitenes – bildējies noteikto laiku, centies iekļauties.
  8. Nekomentē un neko nesaki brīdī, kad otra fotografējas, ja Tev neko nejautā.
  9. Iedvesmo sevi, citas, izpalīdzi, ja vajag!
  10. Novāc visu (nevis visus) aiz sevis, neatstāj bardaku!
  11. Un vispār – Tu esi stārs, superstārs, bildes būs lieliskas – lai tur vai kas!

2 komentāri: