otrdiena, 2011. gada 29. marts

Ķirbju kēkss

No saldētavas izvilku pēdējos ķirbju biezeņa trauciņus un uztapināju pašu gardāko kēksu pasaulē:)

Sastāvdaļas:

1/2 krūze augu eļļas
1/2 krūze ūdens
1 krūze ķirbju biezeņa
1 olas
1,5 krūze cukurs
2 krūzes milti
1 tējkarote cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
1 tk.kanēlis

Te ķirbju biezenis mazliet iepozēja:) :





Vienā lielā traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas.
Citā traukā samaisam ķirbju biezeni ar eļļu. Es izmantoju mikseri. Pievienojam olas un vaniļas esenci. Daudz nekuļu. 

Un tad ņemu un to visu masu gāžu klāt sausajai masai:) Maisu tik ilgi, kamēr viss iemaisījies. Nekult un nemiksēt. Tad atrodu veidni, iesmērēju kārtīgi ar sviestu un izklāju ar cepamo papīru, lai keksu vieglāk ārā dabūt. Cepu 180 grādu uzkarsētā krāsnī 30- 40 min. Tad fiksi izņēmu, uzbārstīju pa virsu pūdercukuru un sakapātas mandeles un šāvu apakaļ uz 5-10min:)


UN GALA REZULTĀTS ir kā vienmēr DIEVĪGS!
ĶIRBJU keksi, keksiņi un maffini nevar neizdoties:) 






2 komentāri:

  1. Ko darīt ar to puskrūzi ūdens? Arī likt mīklai klāt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labs jautājums. Sen šo recepti publicēju.... neatceros:) Bet loģiski domājot, aizdoma, ka ūdeni tur nevajag.... varbūt mīklu šķidrināju, varbūt man slāpa un es izdzēru :)

      Dzēst